post by admin | | Closed

Så gör du för att fixa bilen på egen hand

fix car

När det kommer till att sköta om sin bil är det givetvis bra att lämna in bilen för besiktning och service då och då, men det finns också många saker man kan göra själv för att vårda sitt fordon. Det är ofta enklare än vad man tror. Så länge man vet vad som ska göras, kan man spara både tid och pengar på att köpa och installera vissa komponenter själv, istället för att låta en bilmekaniker ordna allt.

Ett exempel på något du kan göra själv för din bil är att byta oljan. Det bör göras åtminstone en gång om året och kan fixas vid en vanlig bensinmack. Olja är inte speciellt dyrt och eftersom oljebytet ska ske med jämna mellanrum kan det vara bra att veta hur man själv löser det. Även däckbyte kan du enkelt fixa själv och på så vis spara en hel del pengar.

Det går även bra att byta torkarblad själv. Torkarbladen är viktiga både ur säkerhetssynpunkt och av bekvämlighetsskäl. Att byta torkarblad är faktiskt bland det enklaste du kan göra på egen hand för din bil och bladen går att köpa direkt online. Mekster har till exempel flera bra torkarblad i olika utföranden. Du märker när torkarbladen behöver bytas, eftersom de då fungerar sämre och börjar lämna spår efter sig.

Var gärna uppmärksam på hur bilen känns när du kör den och håll utkik efter ovanliga vibrationer och ljud. Känns bilen lite svajig när du kör, kan det bero på att stötdämparna är slitna och behöver bytas ut. Även det är faktiskt genomförbart för den händige hemmameckaren.