post by admin | | Closed

När olyckan är framme

bilkrock_519241105

Vi vill ju alla vara säker på vägen och har man aldrig varit med om en olycka tror man ju inte att den kommer att lura kring nästa kurva. Men när en olycka faktiskt händer är det bra att veta hur man ska hantera den. Här tar vi och tittar på några olika scenarion.

Men först: är man inblandad i en olycka kommer bilen troligtvis behöva genomgå service och reparationer, och det är bäst att välja en som har erfarenhet och utbildning att reparera bilmärket och modellen man kör. Lite mer lokalt kan vi informera att det bör vara enkelt att hitta en auktoriserad bilverkstad i Göteborg.

Krock med annat fordon

Under första halvåret 2017 omkom 109 personer i vägtrafiken, men långt fler olyckor skedde där ingen omkom, eller blev skadad. När man krockar med en annan bil och konstaterat att ingen är skadat är det viktigt att så snabbt som möjligt varna andra bilister på vägen med varningstriangel och blinkers. Man bör sedan omedelbart göra en anmälan till sitt försäkringsbolag.

Har någon däremot blivit skadat är det viktigt att att följa dessa steg för att de skadade ska få rätt hjälp och så snabbt som möjligt.

Krock med vilt

Många djur korsar dagligen våra större vägar och detta är något vi som bilister alltid måste vara uppmärksamma på. Det är vanligt för djur att korsa vägarna på samma plats om och om igen och dessa är vanligtvis utmärkta med en passande vägskylt.

Om djuret som var involverat i krocken ligger kvar på vägen efteråt är det viktigt att man markerar ut detta med en varningstriangel så inte fler olyckor sker. Man ska även larma polisen så fort som möjligt och på bästa möjliga sätt informera andra trafikanter att en anmälan är gjord.

Om djuret dock överlever krocken och ger sig skadad ut i skogen igen är det viktigt att markera olycksplatsen tydligt och larma polisen. Rapportera om hur platsen är markerad och i vilken riktning djuret gav sig av efteråt. Mer information om viltolyckor här.