post by admin | | Closed

Motorsport

Att hänga med i formel1 cirkusen är för många ett härligt nöje. Man håller gärna koll på hur förare och stall ligger till och hur det ser ut inför nästa tävling.

F1 bilVisst är det roligt att kolla på dessa tävlingar som körs på banor speciellt byggd för detta men även på avstängda vanliga gator i vissa städer. Snabba ensitsiga specialtillverkade bilar med en fantastisk topphastighet gör detta till världens mest kända biltävling. Har man dessutom spelat odds på något av dessa lopp så blir det extra spännande, på Betsson så hittar du de senaste Formel 1 loppen som är aktuella att spela på. När det kommer till betting så är Formel 1 den absolut största motorsporten det spelas på över hela världen.

För det mesta på söndagarna kl 14.00  brukar själva F1-loppet köras och man startar tävlingen med ett så kallat varv för formationen, det vill säga att ställa sig på startlinjen i rätt ordning efter hur de har kvalificerat sig tidigare. På Viasat Motor brukar vi få hänga med de avgörande loppen och övriga dagar kan man följa kval och se highlights från tävlingar världen över.

Fantastiska racerförare

  • Sebastian Vettel

Den regerande mästaren är Sebastian Vettel, född 1987 har vunnit mästerskapstiteln tre år i rad sedan 2010 och det återstår att se om han tar sin fjärde titel. Just nu ligger Vettel i topp hela 90 poäng före Fernando Alonso från Spanien. Men det är inte över än och allt kan hända inom F1. Vem som vinner kommer att avgöras senare under 2013.

  • Fernando Alonso

Fernando Alonso är född 1981 från Spanien. Han debuterade 2001 i formel 1 och redan 2005 tog han sin första mästartitel. Han var då den absolut yngsta någonsin som vunnit en titel i den racingklassen. Året därpå var det dags igen, i Japan så fick han ytterligare en VM titel. Nu kämpar han för att vinna över Sebastian Vettel och få poäng för att komma i kapp denne mästare.

  • Kimi Räikkönen

Den finske fantomen Kimi Räikkönen är född 1979 bor numera i Schweiz. 2007 tog han sin världsmästartitel i formel 1. Under åren 2010-2011 så körde inte Räikkönen formel 1 utan satsade på Rally-VM istället. Men i slutet på 2011 så kom meddelandet att han tar upp sitt formel 1 tävlande igen. Till allas stora glädje har han visat sig på topp och med sin tredje plats i tabellen över formel 1 förare så visar han att han är en att räkna med.

Bil