post by admin | | Closed

Bilunderhåll

Bilen är ett viktigt fordon och  något många är beroende av. Genom att ta hand om bilen kan du spara mycket pengar och slippa  utgifter som annars blir väldigt jobbiga.

Beroende på vilken bil man kör och vart man kör kan underhållssyftet variera. Men ett par generella saker som gäller alla bilar finns och här finns ett par stycken.

  1. Kontrollera tändsystem och luftfilter, dessa bidrar ofta till en ökad bränsleförbrukning och bör kontrolleras ofta.
  2. Rätt lufttryck på däcket är mycket viktigt för en mindre bränsleförbrukning, detta är något som många inte har och betalar mer i onödan. Det blir även mindre slitage på däcken om du använder det korrekta.
  3. Kontrollera bromsarna, det är mycket viktigt att tvätta bromsklossarna då dessa samlar på sig mycket damm och grus från vägen.
  4. Byt olja och oljefilter med jämna mellanrum, motorn kan ta skada om det inte görs i tid.
  5. Det är bra att kontrollera nivån på kylarvätskan till och från. Samma sak gäller servovätskan, då den tar hand om både styr- och bromssystemet är det mycket viktigt att det funkar som det ska.
  6. Att tvätta bilen ger mer än att bara få bilen att se snyggare ut, det tar även bort salt och annat som kan vara skadligt för bilens delar.

 

Bil